ledsen..

.. känns as konstigt. Är ledsen, nedstämd, irriterad och sur till och från.
Jag vill bara åka bort och samla tankarna eller någonting. Tror att det är för mycket just nu... borde egentligen sväva på moln för det är bara positiva saker men av någon anledning är jag deppig.
Närmaste tiden:

  • Lördag Moa & Joel har födelsedagsfest.
  • Måndag födelsedagskalas för Micke (grattis älskling) men festen hålls den 13:e, jag byter kontrakt till den nya bolaget och jag & Micke har varit ett par 6 månader. Stor dag.
  • 5-6 åker vi till Norrköping och inflyttningsfest hos Anna & Tobbe.
  • 8-12 får jag veta om jag kom in på utbildningen. Börjar isåfall plugga den 22:a.
  • 26:e åker vi på kryssning med Anne och co.

Stress eller inte... jag ska försöka bli på bättre humör nu... vet inte hur men ska försöka. Stephanie sa iofs att jag brukar hamna i såna här perioder, minns inte det men det är kanske så. Jaja Hörs!

Puss


Idag

Är jag pigg och glad igen! Har sovit ut och ätit en rejäl frukost, gott!

Jag har hunnit sortera om tvätten (förlåt älskling men blanda inte ihop alla underkläder... hihi), diskat och dammat lite... Känns skönt att ha rent och snyggt hemma, liksom lite skönare att komma hem då.

Ska börja leva lite nyttigare nu. Kan väl säga att jag hamnat i sambofällan hihi Det blir lätta att man äter lite gott och myser och det är verkligen underbart men det sätter sig tillslut och så kan man inte ha det!
Dessutom jobbar jag så oregelbunder med för och eftermiddag/kväll så man äter ju aldrig på fasta tider heller, det händer ofta att vi äter 21.00-22.00 någongång och då behöver man ju knappt äta, varför äta innan man lägger sig?
Jag går ju mycket när jag jobbar som assistent (går en hel del inom hemvården också men inte på samma sätt) men jag ska försöka börja gå fram och tillbaka till jobbet också. Blir även gymkort så småning om.

Nu ska jag fortsätta fixa här hemma, Micke kommer snart hem på lunch (tror jag)

Puss

Måndag

Idag är det måndag ja... känns ganska skumt men det är väl bara ovant.

Jag jobbade mina sista pass på Marielund i helgen. Tack vare waraninsidencen tog ssk min delegering och jag kände mig som en praktikant hela helgen... fick inte ens ge en jävla alvedon!
Pratade med mina kollegor och de som jag tyckte det var överlirat att ta delegeringen ifrån mig, en tillsägelse hade räckt mer än väl. Sköterskan förstår inte att jag kan men faktiskt gjorde ett misstag. Tror ärligt talat att hon var stressad och det är klart att hon som ytterst ansvarig måste markera på någotvis att jag gjort fel och att det är oacceptabelt.
Ulrika sa att hon skulle hjälpa mig. Hon tyckte att jag var en av de bästa vikarierna nu i sommar och att jag har engagerat mig och visat att jag vill och vill lära mig mer. Hon skulle prata med chefen om det behövs! Känns kanon att kollegorna och chefen inte tycker som sköterskan...
Jag pratade med bemanningen. Alla säger olika, personalen och chefen säger att viken går via bemanningen och de ringer in oss vid sjukfrånvaro och att de är dem som ger oss introduktion om vi vill ha på andra ställen.
Hon jag pratade med idag sa att cheferna mailat in namnen på de vikarierna som får stanna, alltdå dem som sköt sig bäst. Hon som har hand om det fanns inte inne men jag blir uppringd nästa vecka. (Om jag får jobba där)
Ska prata med chefen om delegering också, bemanningen kan delegera mig genom andra sköterskor om den andra inte vill.

Planen är att jobba extra på olika avdelningar på Marielund, vara hos brukaren ett par dagar i veckan och sen plugga resten. Isåfall behöver jag bara delegering för 1,5 år. haha

Helgen har varit kanon föresten!
I fredags jobbade jag kväll och sedan var vi bara hemma och tag det lugnt.
I lördags arbetade jag till 16 sen var tanken att vi skulle gå på bio och bara mysa men telefonen ringde och Mickes mammas kusiner var på besök från Italien! Jag tog mod till mig och vågade följa med tillslut! hehe de var inte så farligt som jag trodde! haha
Sedan blev det bio, Arns rike. Den var helt okej! Bara att man fick lite dynsmak i rumpan! haha men det var det värt!

Nu ska jag prata lite med Micke innan jobbet. Sköt om er allihopa!

Puss

Kolla på

... http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=99679  och bli medlem.
Hinner inte skriva mer nu.
Puss

Jättemånga tankar...

... känner mig helt slut mentalt... förvirrad... tom... ensam. Har knappt sovit någonting i natt och det har hänt mycket men det mesta är positivt så jag borde vara glad ju.

Igår var jag på rekruteringsmöte (trodde det bara var att skriva under mina papper till nya företaget men det blev lite intervju och prat om gammalt & nytt) Känns rent spontant som en nystart och ett starkt team så att man inte själv ska behöva dra lasset och dessutom är killarna hyper seriösa så jag tror att det här kan bli kanon bara allting fungerar i praktiken. Ska bli skönt att ha en fungerande ledning/chef och känna att man får och kan säga vad man vill utan att det ska snackas en massa skit. Vi kommer att träffas ialafall en gång i månaden och sen ha ett gruppmöte per månad också. Löner och allt annats såg bra ut så nu väntar jag bara på schema så kör vi igång den 1:a.
Blir ju lätt så att det blir en massa skitsnack/skvaller när det är bara tjejer på jobbet, tyvärr. Killar är ärligare och verkar inte rädda för vad folk tycker och då fungerar saker och ting på ett helt annat sätt (bättre). Jag och kollegan ska få en ny kollega också och hon lär inte heller ha några problem med "öppenheten" tack vare att hon arbetat för en av cheferna innan.

Pratade med Janne nyss. Han var lite omtumlad och det förstår man ju, men som du sa han är ju faktiskt inte död Känns bara skönt att kunna finnas där också lyssna, du vet var jag finns gubben!

Att livet kan vara så kort. Visst, Kim blev "bara" förlamad men det kunde ha gått riktigt riktigt illa. På några sekunder inträffar någonting som förändrar ens liv radikalt. Bara att acceptera att aldrig mer kunna gå igen...? Jag är imponerad av alla som faktiskt orkar resa sig igen och acceptera sitt öde och faktiskt lever ett aktivt och värdefullt liv! Men man får sig en rejäl tankeställare. Det kanske är dax att se saker och ting för vad de är och inte tjafsa om småsaker? Kanske inte vara osams med tanke på att du vet aldrig när livet tar slut. Lev varje dag som den sista.

Känns tungt att lämna Mariuelund den här veckan... kommer sakna det!
Jag har gjort min första tabbe... jag blev uppringd imorse av en kollega. Tydligen så har jag gett en vårdtagare waran på fel sätt. Jag gav vårdtagaren en tablett ur burken men det fanns färdigdoserat i "bubblor". Nu ringde chefen nyss och frågade vad som egentligen hänt och jag berättade som det var. Det stod bara att jag skulle ge henne waran och då när det står waran på burken tar man väl den? Chefen förstod mig men distriktsköterskan sa att det inte ska finnas någon burk där... Det är en kommunikationsmiss och jag får stå för det och skriva en avvikelse, men det känns förjävligt! Typiskt att det ska hända sista veckan! Men iofs bättre nu än senare.
Alla fina kollegor; Tack för allt ni lärt mig i sommar! Ni har lärt mig massor om bemötande och gett mig tips och råd! Ni är underbara!
Tack till alla sommarvikarier! Underbart kul att arbeta med er! Vikarierna sommaren 2008
& Alla underbara pensionärer! Ni är sååå gulliga och har upplevt så mycket och kan verkligen berätta massor om livet i sig. Vet inte hur många gånger jag fått höra lev livet medan du är ung, du har gott om tid att fundera senare!
Jag kommer aldrig glömma er. (Men jag tänkte komma tillbaka då & då och jobba extra)

Caroline var över igår och fixade mitt hår. Nu har jag långt mörkt hår! Tyvärr blev mitt eget hår lite väl mörkt men det blir bättre om nån vecka. Ska fixa bilder snart.

Även om det gör ont ska jag försöka glömma och gå vidare nu. Livet är för kort för att man ska tjafsa sig igenom det... Blir man sårad här och där får man ta smällen och resa sig upp igen!

Nu ska jag ta en snabbdusch, äta lunch och förbereda mig på jobb... jobbar ikväll sen har jag bara 2 pass kvar... ;-( 

Puss

Mycket

Jag ska nog inte klaga så mycket på att jag är rastlös och har tråkigt! Idag har jag massor att göra istället!

Jag väntar på att min nya chef ska ringa mig så vi kan löneförhandla och skriva kontrakt, vet inte ens hur man gör när man löneförhandlar men det blir säkert bra iallafall...! Hoppas jag.
Måste förbi kontoret på gamla jobbet och hämta mina timrapporter också eftersom det skit företaget inte ger mig lön så får facket ta det åt mig... så sen måste jag ringa dem med! 
Blir ett möte till men det får bli nästa vecka, har fa fullt upp!

Jag har dessutom bestämt mig för att bli långhårig igen. Bea lyser med sin frånvaro så jag ska be syster yster sätta i den åt mig. Jag ska ner på stan och köpa hårfärg först bara, den här gången blir det mörkt.

Blev uppringd av Angelica idag också. Ingen har väl missat att Kim Jansson blev förlamad efter olyckan och jag hade inte en tanke på att Janne kanske behövde lite stöd nu. Han har mekat åt honom under några år nu och vi har tappat kontakten lite. Ska skicka ett sms och se om han vill fika lite senare.
Stackarn, inge kul att bli förlamad... vilken omställning det måste vara och han var inte gammal heller... sjukt att det inte är bättre säkerhet än så! Litet kan vända så fort... det är fan läskigt!

Linda ska hålla mig sällskap en stund nu och sen ska jag möta syrran efter mötet (om de nu ringer någong gång).
Uppdaterar senare.

Puss

Ingenting

Att göra idag.. boring.

Trött och allmänt less... vill göra någonting!
men jag orkar inte hitta på någonting.
Jag kommer bli deprimerad på riktigt om det inte händer någonting snart!

Ska baka lite bullar idag... får se om jag kanske blir på bättre humör sen... 
Mensverken är inte heller den roligaste...
Nu har jag gnällt färdigt för nu...

Puss


Sååå duktig

hehe behöver lite beröm nu! Jag har precis städat, bytt gardiner och gjort lasagne! hehe får mycket mer gjort när jag jobbar eftermiddag än när jag kommer hem vid 16.

Har ringt till tele2 som envisas med att skicka räkningar med struntsummor på till mig, tydligen så har jag fått min sluträkning nu, hela 9kr... 33 med faktueringsavgiften... hur larvigt som helst. Den snälla tele2 killen höll med och gav mig 50kr på nästa räkning på mitt andra abonnemang... trevligt. Sånt som gör en glad, när någon annan faktiskt göt något snällt utan anledning!

Pratade med min kära chef också. Mitt vikariat går ut nu på söndag *fan* och hon har tillsatt alla långtidsvik enligt las listan. Jag får anmäla mig till bemaningen (som en vikariepol) och hoppas på att någon blir sjuk... känns rätt ruttet att behöva ringa och tjata om att få jobba.. men men.

Ska väl prata med brukarens nya firma och förhandla lite lön och sånt också... vet inte riktigt hur jag så få tid med allt... om jag kommer in *håller tummarna* så ska jag plugga, jobba 25h/v hos brukaren och sen extra på Marielund.
Tyvärr så fungerar Sveriges system typ så att du får inte tjäna pengar om du vill plugga; antingen jobbar du eller så får du studiebidrag... man kan inte jobba extra heller för man får tjäna typ 47 000 per halv år... sjukt

H
ar världens underbaraste pojkvän föresten! Mitt i allt stök här hemma plingar det på dörren... lite mitt uppe i allt öppnar jag och ser säkert jätte dum ut med träningsbyxor och håret åt alla håll när jag stirrar förvånat på en främmande kille med en blombukett. -Varsågod! säger han. - Till mig?! svarar jag. Haha han hade säkert kul åt mig men det är väl bra att någon fick sig ett gott skratt idag. Tack älskling, de var jätte fina! Älskar dig.

Nu ska jag duscha och så småningom ta mig till jobbet. Jag och Ulrika ska natta gamlingar ikväll ;-P Gud vad jag kommer sakna de här jobbet!

Puss

Hallå, hallå!

I regnrusket! Fy tusan vilket skit väder det blev! Tur att man är inne och myser i värmen...!

Helgen vart inte riktigt lika mycket party som man kan tro när det är partaj i stan (har väl helt enkelt växt ifrån det...! Lr?) men vi hade det kanon trevligt iallafall!
I fredags mötte jag upp mammsen och gick en sväng med henne på stan innan vi gick hem till oss för att ta en öl och äta lite med Micke. Mamma ville se något band som hette Noice (tror det stavas så) men det visade sig att ingen av oss tyckte det var speciellt bra...! Däremot mötte vi Lina och hennes Peter som också var ute med sina (Linas) mamma och pappa. Riktigt trevligt att träffas igen. Efter en öl och lite skitsnack lämnade mamma oss och kvällen avslutades med en öl tillsammans med Mattias på Å-bryggan.

På lördagen åt vi frukost på lillasyster Carolines pojkväns Café (eller smörgåsbar kanske det kallas?) Han har jättegoda baugetter iallafall! Väldigt stora men man ska väl äta en rejäl frukost? Hihi
Senare på kvälle gick vi ut och åt middag med min mamma, svärmor och svärfar. Maten var jättegod och vi åt massor hehe kändes som om vi rullade där ifrån! Efter det gick vi vidare till Harrys för att titta på Jack Wresvik, men han var inte riktigt lika bra som sin pappa så vi lämnade svärmor och svärfar (inte riktigt lämnade, de skulle hem till hunden) och gick vidare mot Strömsholmen.
Det var riktigt mycket folk ute och vi träffade många vi känner. Micke vann dessutom 2 kg (!!) Toblerone, vi som skulle börja äta nyttigt...!
Kvällen avrundades med Nordman, som faktiskt var hur bra som helst! Och efter det var det dax att gå hem..

Trötta och väl hemma upptäckte vi att frysen hade slutat fungera!! Först värkade det som om den bara stått öppen men det var samma sak på söndagen så Micke tog all mat i frysen och åkte till mamma och pappa... Suck, varför ska allt gå sönder...?
Det positiva är iallafall att vi har fått en ny nu... haha jättefin.

Nu orkar jag inte skriva mer...  Ska lägga mig under täcket och titta på en bra film.

Puss

Uppdatering

Här kommer en liten fredags/ åh fest uppdatering:

Har tyvärr inte hunnit till Lina... vet faktiskt inte vart tiden tog vägen :-) Får fika någon annan dag & innan jag glömmer det; Ett stort grattis på födelsedagen gumman! (17/8) Du vet jag var aktiskt guldfisk i mitt förra liv! hahaha

Har tvättat och plockat undran det värsta.

Pratade med båda Lindorna (haha) också. Johansson kommer ikväll och Tigér ringer senare, hon skulle eventuellt mysa lite med gubben hihi Glad för din skull gumman (även om ni inte är ihop ;-P)
Jag och Johansson har festat en hel del ihop för nått år sen och jag och Tigér har känt varandra sedan gymnasiet.
Jag & Lina åker en sväng till bolaget och inhandlar lite % haltiga drycker och sen ska jag faktiskt ta en kopp kaffe.

Glömde nästa bort min lilla mamma ju! Har lovat henne att följa med henne och kolla på något band kl 20 ikväll så så får det bli! Skönt att hon kommer ut lite, behöver det. Dessutom var det ett bra tag sen mammsen och jag sågs!

Har hunnit varit lite aggresiv mot min lilla älskling också... förlåt. Älskar dig massor gubben!

Hoppas på en rolig kväll, behöver en fylla hur sjukt det än låter. Ibland måste man faktiskt få göra det och nu behöver jag komma bort och koppla av och ja jag vet: problemen finns kvar i morgon med.

Det går inte att supa ner sina problem, de där förbannade problemen har flytvästar!

Tydligen hinner jag göra mycket på ett par timmar :-P

Ha en kanonkväll allihopa!

Puss

Fredag

Fredag!!! Känns helt underbart och nu i helgen drar den årliga åh festen igång på riktigt! Tjuvstartade igår men då var man ju alldelles för trött efter jobbet... Synd, för det hade varit kul att se Arvingarna... haha mossigt jag vet men det är kult!Börjar bli för gammal för det där med att festa 3 dagar i rad... har gjort mitt på partyfronten i den bemärkelsen! :-P

Idag händer det nog inte så mycket... ska tvätta och plocka lite hemma. Se bär det av till Carolina eller  Lina ska man ju säga för att provsmaka allt nybakat! Du är otrolig, mer än fem kakor på samma gång! Riktig husmor!

Hann fundera en del min lediga dag. Man måste ta vara på livet. Leva livet i nuet. Älska och förlåta. Låter väl ganska självklart men mitt uppe i allt och med all stress glömmer man det lätt. Jag är inget undantag... jag hamnar lätt i "hamsterhjul"... Det jag däremot aldrig kom underfull med är vad folk egentligen gör om de bara går hemma! Fy fan va tråkigt det var!!! ;-P

Nu ska jag göra mig i ordning och prata lite med Lina.

Puss

Inge vidare

bra dag idag... mår inte bra. Tror jag fått migrän eller någonting. Igår höll jag på att svimma nere på stan... får gå till doktorn om det inte blir bra snart.

Igår bjöd min brukare ut mig på lunch, jätte jätte mysigt! Vi har knappt setts på hela sommaren och det blir ju en omställning när man är van vid att ses mer eller mindre varje dag. Hon fyller år idag föresten, Grattis! Tyvärr orkar jag inte åka dit idag när jag mår dåligt men det kommer fler gånger.

Tomhet...? Kan inte ens svara på det. Förstå? Vet inte vad jag ska förstå heller... Jag måste vara den trögaste personen i världen... Nej, jag vet ingenting är omöjligt, allt går om man vill. (Sorry, förstår om de flersta blev ?? just nu, men berörda personer förstår.. )

Börjar redan bli rastlös... Dagens plan var att sova ut och sedan slappa i soffan hela dagen... har inte gjort det på säkert 6 månader. Somnade kl 3.30 i natt, vaknade av klockan 7.30, somnade om till 10.00 när Micke åkt, och sen var det kört... kunde inte somna så nu har jag duschat, ätit frukost, läst posten (totalt ointressant) och kollat på OS och dagsåpor.... Har hunnit fundera ett tag också. Vad gör arbetslösa och pensionärer hela dagarna? Såporna är värdelösa och OS (som för övrigt är tillfälligt) tröttnar man ganska snart på... hm.

Jag saknar min älskling nu... tänkte åka bort i eftermiddag men tror inte jag vill det längre! Jag vill bara ligga hemma och gosa i soffan. Behöver dig älskling!

Nu ska jag komma underfull med vad som är roligt med matlagningsprogrammen på tv. Uppdaterar senare.

Puss

Stackars mig

... kanske lite iallafall. Mår skit dåligt... illamående och huvudvärk. Urch.

Har haft det relativt lugnt idag på jobbet, så det kan inte vara därför, vi har sprungit runt som vanligt och sen hade vi en handling lr rättare sagt 8st. Men men jag slutar snart där... vill inte! Trivs så otroligt bra! Blir bra bemött, kanonkollegor och urmysiga vårdtagare! Kommer sakna alltihop! Får förhoppningsvis ett vik men det ska man nog inte räkna med, kommunen har anställningsstop hörde jag.
Har från ingenstans fått ett schema till gamla jobbet (!). Trodde de hatade mig nu när vi sagt upp oss allihopa. Brukaren sa upp sitt avtal samtidigt som jag och kollegorna sa upp oss. Kollegan ringde i förrgår och sa att hon fått brev från jobbet och att hennes sista dag blir den 17/8. (Våran sista arbetsdag är den 31/8 eftersom vi har en månads uppsägningstid) Och från ingenstans ger de mig schema för vecka 35 fast jag varit borta i 10 veckor. Skit skumt.... Men jag ska inte klaga, nu slipper jag vara arbetslös en vecka... brukaren byter bolag och låter mig arbeta hur mycket jag vill, men jag nöjer mig med halvtid eftersom jag (förhoppningsvis) börjar plugga i september.

Ska ta en bra film och krypa ner i soffan med älsklingen så fort han kommer hem, det är perfekt mysväder idag! Men nu ska jag dricka kaffe med Stephanie. Var ett tag sen vi sågs så det ska blir riktigt nice! Sen är det nog inte likas synd om mig längre.

Sköt om er allihopa!

Puss



Har sovit - Länge

Haha trodde inte det var sant när jag vaknade! 12.52! Oj oj tror jag var trött...?

Har ätit och duschat... funderar på vad jag ska hitta på för skoj idag... är rätt seg men Moa ville iallafall gå på stan, men det är ju inte direkt bra väder idag...

Vet inte vad jag ska skriva... känner mig rätt "tom"... avtrubbad liksom... skum känsla.

Puss

RSS 2.0