Haha

Ska bara först och främst meddela omvärlden att jag har riktigt tråkigt! Vad ska jag göra...?

Fick ett sms av min mamma precis:

En blondin ringer till sin pojkvän och säger:
-"Kan du komma över och hjälpa mig?Jag har ett jättepussel och kan för mitt liv inte komma på hur jag ska göra"
Hennes pojkvän frågar:
-"Vad ska det bli när det är färdigt då?"
Blondinen säger:
-"Enligt bilden på lådan ska det bli en tupp."
Pojkvännen bestämmer sig för att gå över och hjälpa henne. Hon släpper in honom och visar honom alla pusselbitarna på bordet. Han tittar på bitarna en stund, och sedan på lådan. Sedan säger han:
-"För det första; det spelar ingen roll vad vi gör. Vi kommer aldrig att kunna sätta ihop de här bitarna till någonting som liknar en tupp."
Han tar hennes hand och fortsätter:
-"Nu tar vi en kopp kaffe och sen.................."
Han suckar.
"............ sen stoppar vi tillbaka alla cornflakes i kartongen igen...."


Haha och folk säger att jag är trög...
Puss

Fredag -Helgen är här

"Lösningen på alla problem innan lunch är kaffe" -Nyhetsmorgon

S
å sant som det är sagt! haha trodde det bara var jag som fungerade så! Innan morgonkaffet -Prata inte ens med mig! :-)

Var duktig idag och gick faktiskt upp kl 9 (kanske blev 9.30 föresten) Känner mig riktigt stolt, dessvärre är klockan 12 och jag har inte gjort någonting än... Eller jo, jag pratade med min kollega en stund. Vi skulle luncha men tiden drog iväg, tyvärr men det blir fika/lunch i veckan istället!

Gårdagen var väldigt trevlig! Jag och Jojo ska söka till idol haha fulla bumbibjörnar! haha Lova att ni röstar på oss då, behöver en fanclub! Vi hade iallafall jävligt kul åt de i idol och sen blev det vin och skitsnack! Har saknat det gumman, vi får hålla kontakten lite bättre framöver!

Jag fick ett mail av en kompis "jag kunde inte sova igår ..så jag kom på ett litet projekt "bara en tanke " och det handlar om att alla ska skicka en tanke till [email protected] det kan vara vad som helst ..sen ska det slängas upp på en sida ....och sen får man se hur stort det växer sig

Och sprid gärna iden vidare.... iden bakom är att det ska bli massivt ^^
"
Tror det kan bli riktigt nice, bra insiativ Stefan!  Tänk en god tanke varje dag du vaknar så blir resten av dagen också bra!

Ikväll ska vi eventuellt bowla om karlarna orkar! Annars blir det väl en lugn kväll. Vet inte vad jag ska hitta på tills dess... Micke kommer inte hem förens kl 16... kanske ska ner på stan en sväng med Jojo... Ska ju tyvärr på begravning så jag måste hitta svarta kläder... Börjar kännas verkligt att han faktiskt är borta... Hoppas iallafall han har det bättre nu.

Puss & Kram

Torsdag

Visst är det torsdag idag...? Mina dagar bara flyter ihop nu för tiden... behöver rutin och struktur... kanske självdisiplin också? :-P Haha sov som en stock till kl 11 idag (igen) och har precis duschat nu (ja jag vet klockan är snart 3) Jag vaknar till och börjar bli aktiv runt den här tiden på dagen... fan. Känner mig något lat! Ska bli ändring på det nu!

Igår blev en rätt givande dag tillslut iallafall. Jag städade hela lägenheten (plockade isär dammsugaren som öppenbarligen inte ville det och började strejka vid ihopsättningen) men efter många om och men blev det sista rummet också dammsuget. Torkade golven och storstädade badrummet. Jag rev ut allt och kröp runt och skurade haha Rensade klädkammeren också så nu är det rent och frächt.
Tog mig även i kragen och ringde farmor (gör det alldelles för sällan) och det blev ett långt men ganska givande samtal... som en liten historia lektion om andra världskriget...

Jag ringde runt för att få reda på om skoldagar och CSN och fick tillslut tag på en lärare som berättade att man tydligen inte går i skolan...? Introduktionen är 4 dagar och sen sköter man resten hemifrån... Låter komplicerat men det är det säkert inte när man kan det! CSN tar inte så lång tid att få ett beslut ifrån heller så ekonomin ska nog hålla som student med!

Fick jätte fina blommor igår också, tack så mycket! Behövde det. Nu ska vi se framåt och försöka glömma vad som hänt... eller åtminstonne förlåta. Jag har varit hemsk jag vet och jag kan inte förstå varför men nu vet jag att jag aldrig mer ska ta dig för given. Kommer bli mycket för mig nu framåt men tillsammans kan vi klara det här, det vet du! Jag är inte sån som jag var en period, tror jag fick för mycket av allt på en gång och blev disträ... nu har vågen dragit över och vi får bygga upp allt igen... Vi har mycket att bevisa. Älskar dig gubben!

På tal om förändringar så ska jag komma igång och träna igen. Måste få bort "sambokilona" nu och Linda ställer upp som träningskompis. Hon tränar redan 3 dagar i veckan så det är bara att packa väskan och hänga med! Försökte slingra mig med att jag fortfarande är krasslig men den gick inte! hehe "jag tränar fan med halsfluss så då kan du med" haha kanske lite dumt att träna med halsfluss men jag förstod ju budskapet... Hon har tappat 10 (!) kilo på 3-4 månader så mina 5kg ska väl gå fort, hoppas jag!

Nu ska jag börja med något ätbart, någonstans i köket borde det finnas något :-P. Ska äta en bit med älsklingen när han kommer och sen blir det vin med Johanna (Jojo) ikväll. Det var länge sen vi "pratade ut", haha har hänt en del på de här månaderna så det lär ta ett par timmar.

Puss & Kram

Hemmafru...?

Just nu känns det så... Sover halva dagarna för att det inte finns någon mening med att gå upp ur sängen. Alla är på jobbet och jag är hemma... jobbar nästan ingenting, var och jobbade igår och är ledig resten av veckan... schemat ligger så. Semester tycker de flesta; rent helvete tycker jag. Känner mig överflödig och betydelselös. Kan ju lika gärna sova när alla är upptagna med annat.

Kan ju ordna här hemma men lusten är liksom borta. Diska, städa och laga mat är ju det jag kan göra men jag vill inte känna mig som en hemmafru och det gör jag när jag bara plockar och plockar. Jag behöver ha fullt upp för att må bra. Jag har inget träningskort heller så jag kan inte gå till gymmet och rensa huvudet heller.

Skolan börjar på måndag och jag har försökt nå läraren för att veta vilka dagar jag kommer vara i skolan och hur man gör med csn, någon som vet...? Komplicerad ansökan eller så är det jag som är trög :-S Borde väl gå ner till csns kontor och få hjälp där men som sagt; orken är bortblåst.

Kärleken är också komplicerad. Många elaka ord och handlingar men ändå överlever den, eller...? Hur långt kan man gå och hur länge ska man kämpa? När har man fått nog och när är det för sent?
Jag vill tro att det finns en stor chans men just nu känns det skört... riktigt skört. Älskar honom så otroligt mycket och jag vill vara hans men orden finns kvar i huvudet... de ekar om och om igen samtidigt som jag vet att det inte var meningen så kan jag inte riktigt släppa det. Jag vill inget hellre än att den kvällen bara ska ha varit en mardröm och försvinna men det kommer inte hända. Vi har mycket att bevisa nu och jag hoppas vi klarar det. Klarar mig inte utan honom... skulle inte känna mig hel.
Det krävdes bara ett par timmar för att jag skulle inse det men det som hände efteråt gör fortfarande jävligt ont.

Just nu vill jag bara att tiden ska gå. Jag vill att vi ska komma över det som hänt. Jag vill börja skolan och bli sysselsatt igen och jag vill börja jobba så jag har något mer att göra också än att bara vara hemma eller plugga.

Nu ska jag dra igång och försöka göra något vettigt... behöver ju faktiskt städa... :-P

Puss & Kram

Krossa inte mitt hjärta...

Snälla, krossa inte mitt hjärta! Jag orkar inte resa mig upp igen... Jag kan inte laga det igen... krossar du det nu kanske det aldrig blir bra igen..

Förstår ingenting... helt tom och avtrubbad.
Det sas mycket dumt igår, jag vet att jag var väldigt förbannad och tog kanske i lite väl mycket men det blir väl lite så av alkoholen också... Dumt, men gjort är gjort.
Jag kan inte begripa vad som händer... jag får pussar och kramar men det är slut...? Jag har inte gjort slut, jag blev sårad när jag fick höra att jag inte var välkommen hem och sa att vi inte har något mer att säga varandra men det är väl inte slut för det...? Jag måste flytta här ifrån, jag måste ha lite utrymme och göra vad jag vill när jag vill men jag har fortfarande starka känslor för Micke. Jag älskar honom och jag ska inte flytta för att strula runt eller skaffa ny kille utan för att ha ett eget liv igen... Senaste månaderna har jag knappt sätt mina vänner eller ens hört av någon... de har väl tröttnat på att ringa... känner mig ensam när det är så. Jag hade ett socialt liv och mycket bekanta och det vill jag ha igen. Inget av det är Mickes fel utan det handlar om att jag kommit in i dagliga rutiner; vardag. Och då blir det lätt att man bara åker hem efter jobbet och umgås med sambon men det sliter för mycket. Tror det är det som hänt. Vi hinner aldrig sakna varandra och vi vet allt. Vi pratar för myckert under dagarna så vi har inget att säga sen.

Jag kommer hem ikväll och hoppas att han också gör det. Jag vill inte att det ska ta slut... älskar ju honom.

Tomt...

Denna dag skulle ha kunnat börjat hur fint och bra som helst och sen hade dagen bara flytit på till kvällen när festen drar igång och alla droppar in men icke.
Dagen börjar med gräl och slutar i hetsiga utbrott och elaka ord... Nu är sista kortet lagt och jag är påväg här ifrån... känns tomt och konstigt men efter dina ord får det vara så.

I går kväll (nej natt morgon snarare, kom hem 5.30) försökte mina systrar och mamma permanenta mitt hår... aldrig mer igen! Jag ser ut som en tant! Känner mig förjävlig... men jag får väl trösta mig med att det lägger sig om ca två veckor :-S
Ska göra mitt bästa för att göra det någolunda bra... försöker med locktången och kanske plattar lite... annars ryker första hjälpen alias Camilla in sen he he det blir bra.

Irritationen kom igår... vet inte varifrån men den var riktigt jävlig! Kände mig som en tickande bomb och i morse exploderade det... Bägaren rann över. Jag orkar inte bli ifråga satt längre. Jag orkar inte försvara mig hela tiden. Jag orkar inte lyssna på "varför gör du så och varför gör du inte så". Det har gått för långt nu och det kan bara vara bra ett par dagar sen börjar det om igen som ett jävla ekorrhjul!
Jag ska bo hos Linda (eller någon) nu... och är inte välkommen i mitt eget hem ikväll när det är fest men är det så det ska vara så okej. Sup ner dig och roa dig du, singellivet kanske är det du behöver/vill ha...? Gör vad du vill. Efter ditt betende orkar jag inte bry mig, du har visat vart du står mer än tydligt.
Och är det så skönt att vi inte hörs av igen kanske du skulle ha gått för länge sen istället för att vänta tills jag fått nog, grattis du fick din vilja igenom.

Kanske inget man skriver i en blogg men jag behöver få ur mig allt och det är väl det man har en blogg till...?

Syrran är iaf hemma och det verkar väl som om hon styr upp kvällen nu. Dax för bolaget.

Ha en trevlig helg!

Bättre

Jag mår mycket bättre nu! Drack lite te och tog en dusch så nu känner jag mig nästan som en ny människa!

Jag har tvättat och plockat undan lite. Börjar bli hungrig efter allt stök så nu blir det pannkaka! Mums!

Ikväll blir det tacos eller tacopaj hos mamma med syrran och Micke. Förhopningsvis blir jag snygg i håret till imorgon också!

Ska äta och dammsuga nu.

Puss

Intresannt inlägg va...? haha

Förkyld...igen

Vet inte riktigt vad som hänt... tror att jag blivit överansträngd av att jobba när jag är förkyld... blev ju några extra pass. Jag skulle ha jobbat måndag förmiddag, fredagkväll & söndagförmiddag men det blev tisdagkväll, hela onsdagen och torsdagen istället....
Idag när jag vaknade kl 13 (!!) så värkte hela kroppen och det kändes som om huvudet skulle sprängas. Jag mår inte alls bra nu... ska ta en ipren till och försöka kurera mig.

Syrran kom hem igår men vi hann knappt ses. Jag jobbade ju dubbelt och hon hade ärenden på banken. På vägen hem så kokade mammsens bil också så de var inte hemma fören 21.
Vi ska försöka fixa mitt hår idag, jag vill ha vågit hår istället för spikrakt... hoppas det blir bra och ingen pudelfrisyr! Vi håller tummarna! Syrran är min privata frisör. Kanske blir att fixa håret hemma hos mamma ikväll och äta en bit mat tillsammans allihopa. Nu för tiden är det inte ofta alla syskon och mamma är lediga/har tid samtidigt! Vore mysigt.

I morgon är det födelsedagsfest för Micke... det måste städas och fixas innan det och vart jag ska få ork till det är ett mysterium för mig... hihi får göra så gott jag kan.
Det får bli alkoholfritt för mig i morgon, jag får vara översocial istället! Eller kanske ta en wiskey ikväll..? Då kanske jag är på benen i morgon iallafall.

Micke är på jobbet nu så jag ska trakasera honom lite och sen nalkas ett bad!

Puss

11 septermber

Årsdag. Anna Lindh blev mördad (2003) och World Trade Center (2001). 

 Vet inte vad jag ska skriva faktiskt.... ska till jobbet snart. Uppdaterar sen.

Saknar min darling.

Puss

Jaha ja

Känns lite upp och ner just nu... är hemma och vilar lite innan arbetspass nr 2 för dagen. Började 7.30 i morse och ska iväg och börja jobba igen kl 17. Borta ikväll igen alltså.. saknar min älskling.

Känns bra att han inte kommer ligga borta så mycket som det var sagt från början nu när han ska byta jobb. Men jag har funderat lite... jag lär bli galen om jag ska plugga och ha två jobb och det lär ju gå ut över... ja precis. Kanske bättre att fly fältet älskling! ;-P

Jag har som sagt jobbat som assistent nu på förmiddagen och fick reda på att mina pass uteblir på fredag och söndag på grund av att de är bortresta.
Så nu kan jag träffa syrran mer (om hon kommer) och festa med dem andra på lördag men, tydligen är Micke "fullast på alla fester" så Johan får väl ta och komma nu på lördag (oavsett baksmälla) och hjälpa mig ta hand om honom...? :-)
Anne och jag lär väl vara upptagna med shots? haha

Nu ska jag slappa lite innan Micke kommer så jag kan umgås med honom innan jobbet. Är konstigt nog ganska pigg idag trotts förkylning och dålig sömn, skönt! Vill ju som sagt inte vara så jävla negativ längre!

Puss på er!

Tisdag

Mår mycket bättre idag, var nog allt mys som gjorde det! hehe Men förkylningen envisas med att vara kvar men det går över det med.

Har pratat med båda cheferna idag. Ikväll blir det jobb och dessutom onsdag och torsdag på Marielund. Skönt, måste jobba ganska mycket nu innan skolan börjar på allvar.

På Lördag är det tänkt att älsklingen ska firas. Tjejerna kommer att vara hos Linda innan och sedan möts vi upp hemma hos oss igen. Vi får se vad kvällen ger men det lutar väl åt krogen kan jag tänka mig. Syster yster kommer eventuellt hem till Sverige också! Skit kul, var länge sedan sist!

Hinner knappt träffa Micke någonting den här veckan, jag jobbar alla kvällar fram till helgen men vi hinner ses ibland iallafall... kan vara bra att ha lite tid ifrån varandra. Det har varit ganska intensivt ett tag nu.

På söndag blir det jobb och vila och sen börjar en ny vecka igen...

Nu ska jag ringa skolan och kolla lite saker och kanske ta en dusch, snart dax för arbete.

Puss

Rörigt

Föst måste jag påpeka att den här sidan är hopplös! När man skrivit massor och sen försvinner allt och man måste börja om! Blä! Men vi försöker väl igen då.

Känslomässigt är det rörigt just nu. Jag är sjuk och har absolut ingen energi men har nu bestämt mig för att "bli mitt gamla jag" Posivit och glad. Ska bara bli frisk först! Jag har hamnat i negativa banor och är väldigt lättiriterad och jag har märkt hur det påverkar min omgivning. Framför allt får Micke lida och så ska det inte vara. Jag vill inte vara sån! Jag vill vara glad och positiv och påverka min omgivning positivt, inte negativt!

Har även fått respons på mitt inlägg om personlig assistent. Det var lite överdrivet. Visst, att vara personlig assistent är ett krävande yrke och man måste "stänga av" sig själv. Ibland känns det hopplöst men majoriteten av tiden är det kanon! Det är bara det att man inte gärna vill bli kritiserad när man själv tycker att man har hög arbetsmoral och gör sitt bästa för att sköta sitt arbete så bra som möjligt. Jag tycker att jag är den bra assistent., men vem vet jag kanske har fel...?

Jag har fått ett positivt besked idag. Jag kom in på omvårdnadsprogrammet och kommer börja skolan den 22:a! Det känns helt underbart! Lite pirrigt bara, jag vet inte riktigt hur det kommer att gå, det var ju ett par år sedan jag satt i skolbänken men det ska säkert gå bra! 

Jag har kanske inte nämnt det men min Leif har gått bort. Min gudmors pappa. Jag blev uppringd av mamma för ett par dagar sedan och hon berättade att hans begravning är den 25:e. Känns helt overkligt, jag vet att han är borta men nu när han faktiskt ska begravas känner man verkligen av att han inte kommer tillbaka igen!
Leif och jag har inte haft så mycket kontakt de sista åren, men han har alltid varit speciell. Det var Leif som lärde mig köra bil... haha han skulle strypa mig om han visste att jag inte törs fickparkera längre! Han tog på sig att övningsköra med mig och 4 månader innan jag tog kortet körde jag med honom 2 gånger i veckan. Han är lugnet själv och första gången jag satt i en bil lät han mig lära mig starta, stanna och växla och 20min senare sa han åt mig att köra till Strägnäs! Jag tittade på honom som om han blivit galen "Det är ju bilar där!" "Ja, hur hade du tänkt lära dig köra?".
Det som känns värts är att jag inte hann säga till honom hur tacksam jag är för att han alltid funnits där och att det faktiskt är hans förtjänst att jag har körkort... det sista jag sa till honom var "Hur känns det att gifta bort din dotter?" Vi sågs på hennes bröllop och två veckor senare var han död... varför ska de bästa dö först..?

Nu ska jag focusera på att bli frisk och mysa med min underbara sambo!

Puss

...

Regnet bara öser ner... förbannat tråkigt väder. Tänkte resa mig ur soffan och ta ett ryck och gå ner på stan eller hem till Bea men orken är slut. Nu när det dessutom började regna vill jag bara dra täcket över huvudet och somna. 

Ska som sagt arbeta i morgon och nu känns det piss. Läste min brukares blogg och blev bara så förbannad och rent ut sagt stött. Hon skrev bland annat att vi kör över henne och säger åt hennes son vad han får och inte men om det är ett rent kaos kan man fan inte hålla tyst! Och hon känner sig överkörd och idiotförklarad.
När man ser det ur en assistens synpunkt ska du vara med hela tiden överallt men du får inte höras eller synas, du ska se allas reaktioner och besvärade ansikten där du står men du kan inte gå utan tillåtelse för att du är anställd som "förlängda armar och ben". Du får inte ha egen åsikter, du ska bara göra. Du får inte be om att få sitta och dricka kaffe utan du får vänta på en erbjudan eller göra det under en rast men du måste komma som en hund på kommando. 
Krönikan (inlägget börjar med)

Den här lilla krönikan har inget anklagande,

 utpekande, skuldbeläggande eller självömkande syfte.

Jag påstår inte heller att assistententerna uppskattar eller känner sig bekväma i nedanstående situationer. Jag skulle i allafall inte känna mig tillfredställd om jag vore assistent. Det här är ur mitt perspektiv, mina upplevelser. Det fungerar väldigt bra med assistansen


När man är assistent måsta man hela tiden ta hänsyn till en annan människa och dessutom dennes familj. Du får inte ha huvudvärk eller en dålig dag och du ska tollerera mer eller mindre allt. Allt det på en skit lön... du är en allt i allo; kompis, extra mamma, kokerska, tvätterska, städerska och betjänt. Så ska det fan inte vara, skönt att cheferna vet vad som pågår och åtgärdar det. Var bara tvungen att få ur mig det. Klart jag bryr mig om min brukare och gör allt för att hon ska ha det bra med det sårar som fan att få se såna saker som hon skrivit.

Kan någon svara på varför lay outen ser ut såhär på min blogg?

Nu ska jag försöka plocka undan här och sortera papper.

Puss


Sjuker

vaknade i morse och mådde skit! Halsen känns tjock som satan och huvudet värker. Tror lillkillen smittat mig med sina "skolbaciller" men men

Bossen ringde nyss och bad om en uppdatering om hur jobbet går och berättade att han ordnat ledigt åt mig den 13:e, om jag arbetar i morgon och det kan jag väl. Det var ju de som smittade ner mig.

Vi skulle ha åkt till Norrköping men jag känner verkligen inte för det, inte på humör att träffa nytt folk lr vara i en främmande stad. Micke får åka så jobbar jag.

Det hände en massa tråkigheter förra veckan och i helgen och sen har jag inte hunnit skriva någonting men det mesta är löst nu...

Jag har fått besked från skolan och jag står som första reserv och lär därmed komma in! Så nu jävlar börjar studentlivet!

Nu ska jag tycka synd om dig själv i soffan.

Puss

RSS 2.0